Wedstrijdreglement

Hieronder vindt u alles wat u moet weten om Turbobelegger te spelen. Mocht u onverhoopt met vragen blijven zitten, neem dan contact met ons op via turbobelegger@iex.nl.

Inhoud van dit document


Doel

Turbobelegger is een virtueel beleggersspel met een educatief karakter en is bedoeld om de deelnemers vertrouwd te maken met aspecten van het beleggen in en de werking van Turbo’s. Coaches laten gedurende het spel zien hoe zij beleggen in het spel en in de realiteit. De bijdragen van de coaches doen zij onder persoonlijke titel en mogen geenszins als beleggingsadvies worden opgevat.
Elke deelnemer aan het begin van de competitie een fictief startkapitaal van €10.000 waarmee, zonder enig financieel risico in de realiteit, een fictieve portefeuille met BNP Paribas Turbo’s kan worden samengesteld. Ook zullen er vragen worden gesteld waarmee de kennis van Turbo’s en het beleggen in Turbo’s wordt getoetst waarmee deelnemers medailles kunnen ontvangen.

Terug naar boven

Algemeen

De Turobelegger loopt van maandag 6 november 2023 tot en met vrijdag 1 december 2023 (dus in totaal een periode van 4 weken).

Gedurende de gehele looptijd van het spel kunt u zich nog aanmelden. Deelname aan De Turbobelegger is voor iedereen gratis.

Wekelijks zullen er op de maandagen gratis webinars gegeven worden om de kennis van de deelnemers verder te vergoten.

Terug naar boven

Samenvatting spelregels

  • Startbedrag: €10.000,00 (fictief)
  • Waarin te beleggen: Turbo’s van BNP Paribas
  • Orderverwerking: Orders worden uitgevoerd tegen de realtime bied-laatkoersen van BNP Paribas
  • 20% in onderliggende waarde: Een transactie in een Turbo mag niet leiden tot een belang groter dan 20% in de desbetreffende onderliggende waarde.
  • 20 transacties per dag: Per portefeuille zijn maximaal 20 transacties per dag toegestaan.
  • Quizvraag: Dagelijks bestaat er de mogelijkheid om een quizvraag te beantwoorden waarmee een medaille verdiend kan worden.
  • Short gaan: In de derde week wordt het shortgaan behandeld en kan hiermee geoefend worden.

Terug naar boven

Klassementen

Aan het einde van iedere spelweek wordt het klassement vastgelegd voor de week erna en in het weekend voor het nieuwe webinar gereset. Waardoor iedereen weer opnieuw begint met hetzelfde fictieve bedrag

Terug naar boven

Orderverwerking tegen realtime koersen

  • Kooporders worden uitgevoerd tegen laatprijzen
  • Verkooporders worden uitgevoerd tegen biedprijzen

De Turbo’s van BNP Paribas zijn in de realiteit verhandelbaar op Euronext Amsterdam en Bilaterale handelsplatformen zoals -CATS. Hierbij worden er verschillende handelstijden gehanteerd. Zie onderstaande tabel voor een overzicht van de verschillende handelstijden per handelsplatform. Voor het spel worden de handelstijden van CATS gehanteerd.

CATS: Alle Turbo's op Europese individuele aandelen:
Handelstijden: 08:00 – 18:30 uur
CATS: Alle Turbo's, met uitzondering van Turbo's op Europese individuele aandelen:
Handelstijden: 08:00 – 22:00 uur

Op Euronext Amsterdam zijn alle Turbo’s van 08:00 tot 18:30 uur verhandelbaar maar dat is voor het spel Turbobelegger niet relevant. Let op: de onderliggende waarden verhandeld kunnen worden buiten de handelstijden van de relevante Turbo. Dat kan betekenen dat de onderliggende waarde het Stop loss-niveau van uw Turbo bereikt of passeert op het moment dat de Turbo niet verhandelbaar is. U kunt dan niet uw positie sluiten met het doel te vermijden dat u een positie bezit op het moment van beëindiging van de Turbo.

Er zijn twee soorten orders mogelijk: een bestensorder of een limietorder. Wanneer de deelnemer een limietorder ingeeft, kan hij kiezen of de order een dag geldig is (dagorder) of meerdere werkdagen. Ook geeft de deelnemer een maximale/minimale prijs in waartegen hij wil kopen/verkopen. Wanneer de deelnemer 0 als limiet opgeeft, wordt de order automatisch beschouwd als een bestensorder. Wanneer hij een dagorder ingeeft, vervalt de dagorder automatisch om middernacht, ook wanneer de dagorder werd ingegeven na sluiting van de beurs.

Terug naar boven

Leagues

Deelnemers kunnen een eigen league aanmaken en het daarin opnemen tegen vrienden, familie en collega’s. Zodra de deelnemer een naam heeft gekozen kan hij beginnen met het uitnodigen van zijn vrienden. De prestaties van de deelnemer worden vervolgens zowel in de league als in het Algemene Klassement bijgehouden.

Ook is er een league-ranglijst, deze ranglijst wordt opgesteld aan de hand van het gemiddelde rendement van de leagues, met een minimum van vier actieve portefeuilles.

Terug naar boven

Beoordeling prestaties

De posities in een portefeuille worden gewaardeerd tegen de biedprijzen.

Een deelnemer mag met één portefeuille meedoen met Turbobelegger. Deelnemers met meerdere portefeuilles worden gediskwalificeerd. Portefeuilles worden automatisch opengesteld voor andere bezoekers van de spelsite.

De organisatie houdt zich het recht voor rendementen die tot stand gekomen zijn door fouten in het systeem of door het nabootsten van onrealistische situaties te negeren en eventueel portefeuilles te resetten. De organisatie is gerechtigd om een deelnemer zonder enige argumentatie te diskwalificeren indien blijkt of indien er een vermoeden bestaat dat deze deelnemer niet volgens de in dit wedstrijdreglement opgestelde regels of de volgens de geest van de regels speelt of heeft gespeeld. De organisatie is gerechtigd om een deelnemer zonder enige argumentatie te diskwalificeren indien blijkt of indien er een vermoeden bestaat dat de deelnemer meerdere portefeuilles beheert of heeft beheerd.

Over de klassementen is geen correspondentie mogelijk

Terug naar boven

Meer informatie

Lees ook de algemene voorwaarden.

Wilt u nadere toelichting of heeft u opmerkingen over het wedstrijdreglement? Neem dan contact met ons op via turbobelegger@iex.nl.

Copyright © IEX Media B.V.

Dit document is voor het laatst gewijzigd op 4 oktober 2023.